سرخو مطرح کرد:
۴ خطری که تهران را تهدید میکند/ حادثه پلاسکو ناتوانی ستاد بحران را نشان داد
عضو شورای اسلامی شهر تهران کرد که حادثه پلاسکو عجز و ناتوانی ستاد بحران را نشان داد.
به گزارش ایلنا، محسن سرخو عضو شورایشهر تهران در این دیدار که در جمع اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی برگزار شد، گفت: حدود ۲ سال پیش با اتفاقی که برای گود ایرانزمین که متعلق به بابک زنجانی بود افتاد، کار مشترکی میان شورایشهر تهران و سازمان نظام مهندسی شکل گرفت و موجب شد بررسی و مطالعات دقیقتری برای گودبرداریها صورت بگیرد که همچنان نیز ادامه دارد.
وی ادامه داد: این نشان میدهد اگر این همکاریها در سایر زمینهها هم که مردم شهر تهران در آن معضلات و مشکلات دارند ادامه پیدا کند، با توجه به ظرفیتهای بسیار خوبی که سازمان نظام مهندسی دارد، بستر همکاری خیلی خوبی میان شهرداری و نظام مهندسی شکل میگیرد.
سرخو افزود: شهرداری ممکن است از بسیاری از این زمینههای همکاری امتناع کند اما این وظیفه ما در شورای شهر تهران است که همانند اتفاقی که در بحث گودبرداریها افتاد شهرداری را مکلف به این همکاری کنیم.
رییس فراکسیون کارگری شورایشهر تهران با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو گفت: با گستردگی و وسعتی که شهر تهران دارد و البته مخاطراتی که آن را تهدید میکند متاسفانه باید بگوییم اگر در تهران حادثهای رخ دهد نباید انتظار زیادی از ستاد بحران داشته باشیم. آنچه در حادثه پلاسکو رخ داد عجز و ناتوانی ستاد بحران را نشان داد.
وی متذکر شد: شورا ۴ مصوبه برای تجهیز آتشنشانی داشت و بهطور خاص از شهرداری خواست تا یگانهوایی داشته باشد اما اجرایی نشد. پلاسکو تنها یک ساختمان بود. تصور کنید اگر یک محله آتش بگیرد، چه باید کرد؟ تمام حد توان شهر تهران با این همه امکانات آنچه بود که دیدیم. متاسفانه هنگامی که جرثقیل آتشنشانی خراب میشود دیگر جرثقیل دومی وجود ندارد که جایگزین شود و باید از سازمانها و دستگاههای دیگر جرثقیل بگیریم
سرخو همچنین با اشاره به برخی نظرات مبنی بر آنکه هنگام وقوع اتفاقی برای شهر تهران از استانهای مجاور به کمک تهران میآیند گفت: این موضوع بیشتر شبیه لطیفه است و از اصلا چنین چیزی ممکن نیست
رییس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران افزود: گسلهای خطرناک با سوابق زلزله بالای ۷ ریشتر، بافتهای فرسوده، ساختمانهای بلندمرتبه و تاسیساتی که با هرج و مرج بسیار در شهر تهران شکل گرفته از جمله مهمترین تهدیداتی هستند که شهر تهران با آنها مواجه است. مصرف انرژی در ساختمان پلاسکو هنگامی که فرو ریخت بسیار بیشتر از ظرفیتی بود که هنگام ساخت ساختمان برای آن تاسیساتی طراحی شده بود.
سرخو همچنین با اشاره به بافتهای فرسوده در شهر تهران گفت: در گذشته شهرداری سالانه ۱ درصد از بافتهای فرسوده را نوسازی میکرد که با این شرایط ۱۰۰ سال طول میکشید تا این بافتها تغییر کنند که آن موقع دیگر تمام شهر تهران فرسوده است، لذا در برنامه ۵ ساله دوم شهرداری تهران پیشنهاد کردیم شهرداری معابر را باز کند و فضای سبز و ساختمانهای عمومی را احداث کند و مردم نیز با امتیازهایی که دولت برای آنها مصوب کرده خودشان با تجمیع ساختمانها آنها را نوسازی میکنند.