تشریحِ اولین جلسه رسیدگی به حادثه پلاسکو؛
پرداخت دیه به خانواده شهدا، فوتشدگان و نقصعضویها/بیمه بیکاری کارگران پلاسکو پیگیری میشود
اولین جلسه کمیته بررسی و رسیدگی به حادثه پلاسکو و آسیبدیدگان آن در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
محسن سرخو؛ رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران و از اعضای این کمیته در گفتوگو با خبرنگار ایلنا؛ ضمن تشکر از دولت و شورای اسلامی شهر تهران برای اتخاذ تصمیماتی به منظور جبران خسارت و حمایت از اصناف و کارگران خسارت دیده پلاسکو و تشکیل کمیته بررسی و رسیدگی به حادثه پلاسکو گفت: پس از وقوع حادثه ساختمان پلاسکو، در جلسه شورای اسلامی شهر تهران بنا شد، کمیتهای با هدف بررسی علل و عوامل رخداد، پیگیری و معاضدت آسیبدیدگان حادثه آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو تهران تشکیل شود که امروز اولین جلسه آن با حضور 4 نفر از اعضای شورای شهر تهران که عضو این کمیته هستند؛ برگزار شد.
سرخو درباره وظایف و اقداماتی که این کمیته انجام خواهد داد، گفت: تشکیل پرونده شناسایی حادثه دیدگان (مصدومان، شهدا، فوت شدگان) جهت تمهید کلیه اقدامات مقتضی از جمله سرکشی از مصدومین، پیگیری مسائل درمانی، پرداخت دیه نقص عضو به مصدومین، سرکشی به خانواده های شهدا و فوت شدگان، بررسی مشکلات آنها در خصوص از دست دادن سرپرست خانواده و تلاش برای حل مشکلات آنها و پیگیری پرداخت دیه به خانواده شهدا و فوت شدگان از جمله اقدامات است.
به گفته وی پیگیری حمایت از کارگران از کار افتاده و سرمایه گذاران در اثر حادثه، از جمله پیگیری بیمه بیکاری و تامین اجتماعی کارگران، پیگیری وضعیت اشتغال کارگران، پیگیری وضعیت کارفرمایان در خصوص پرداخت وام، پیگیری امکان واگذاری محل جدید برای شروع فعالیت سرمایه گذاران از بنیاد مستضعفان، پیگیری ارائه غرفه در نمایشگاه اسفند ماه به سرمایه گذاران، پیگیری اعلام ظرفیت های شهرداری برای کمک به آسیب دیدگان از حادثه پلاسکو، پیگیری زمانبندی ساخت و واگذاری مجتمع جایگزین پلاسکو از بنیاد مستضعفان و پیگیری اجرای مصوبات شورای شهر از شهرداری تهران از دیگر اقدامات خواهد بود.
سرخو با بیان اینکه عدهای از کارفرمایان در شهر تهران برای جذب کارگران بیکار شده پلاسکو اعلام آمادگی کردهاند، افزود: همچنین تعدادی از افراد خصوصی اعلام آمادگی کردهاند، طی مدت یک یا دو سال مغازههای مجتمعهای تجاریشان را به صورت رایگان در اختیار کسبهای قرار دهند که مغازههایشان در حادثه ساختمان پلاسکو تخریب شده است.
وی ضمن تشکر از دولت و این افراد برای کمک به آسیب دیدگان حادثه پلاسکو گفت: اصل مسئولیت تامین امکان ادامه فعالیت برای مغازه داران ساختمان پلاسکو بر عهده بنیاد مستضعفان است که مالک اصلی ساختمان پلاسکو بوده است.
رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: مسئولیت اصلی ما در شورای اسلامی شهر تهران آن است که شهرداری تهران را ملزم کنیم، مصوبات شورای شهر را در خصوص تکمیل و به روز رسانی تجهیزات و آموزشهای آتش نشانی انجام دهد تا ما در نهایت بتوانیم به مردم تهران اطمینان دهیم که پس از این شاهد بروز چنین حوادثی در شهر تهران نخواهیم بود و یا اگر خدایی ناکرده حادثه ای رخ داد، با سرعت و دقت بهتری مدیریت شود.
وی خاطرنشان کرد: تحقق این امر مستلزم آن است که اصلاحات ساختاری در مدیریت بحران شهر تهران انجام شود و همچنین ساختمانها و اماکن پرجمعیت و آسیب پذیر شهر تهران دقیقا از قبل شناسایی شود و استانداردهای ایمنی در آنها به طور کامل اجرایی شود. اجرای شدن این امر باید از طریق شهرداری تهران، با اجرایی کردن مصوباتی که شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص صادر کرده، صورت پذیرد.
گفتنی است؛ 4 نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، یک نفر نماینده وزارت کار، یک نفر نماینده وزارت بهداشت، یک نفر نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، یک نفر نماینده بنیاد مستضعفان، یک نفر نماینده آتش نشانی، یک نفر نماینده شهرداری تهران، یک نفر نماینده اتحادیه اصناف، اعضای تشکیل دهنده کمیته بررسی و رسیدگی به حادثه پلاسکو و آسیب دیدگان آن هستند.