افکار سوسیالیستی برخی تصمیم گیران مانع توسعه بخش خصوصی در حوزه سلامت است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افکار سوسیالیستی هنوز در ذهن برخی از تصمیم گیرندگان رسوباتی دارد و معتقدند که حوزه سلامت حاکمیتی است و نباید اجازه ورود بخش خصوصی را داد.
به گزارش ایلنا، سیدحسن هاشمی که به منظور شرکت در بیست و دومین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور به مشهد سفر کرده است، با حضور در دفتر آیت الله مکارم شیرازی با وی دیدار کرد.
وزیر بهداشت در این دیدار گزارشی از وضعیت اجرای طرح تحول سلامت در کشور، میزان موالید، کمبود تخت های بیمارستانی، چالش تامین منابع برای ادامه طرح تحول سلامت و برخی موضوعات روز ارائه کرد.
وی یکی از مهمترین چالشهای طرح تحول سلامت را تامین منابع مالی پایدار دانست و از ارائه پیشنهاد اصلاحیه بودجه ۹۵ از سوی دولت به مجلس برای تامین کسری بودجه و از جمله کسری اعتبارات بیمه خبر داد.
هاشمی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به استان البرز، گفت: در یکی از بیمارستانهای کرج سالانه ۱۵ هزار زایمان انجام میشد که بیشتر آنها سزارین بود و در اولین سفری که به استان البرز داشتم میدیدم که برخی از مراجعان پس از زایمان روی زمین خوابیده بودند اما در حال حاضر بیمارستان زنان به خوبی در خدمت مردم است و وضعیت قابل مقایسه با گذشته نیست.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در گفتوگویی که با یکی از رسانه ها داشتم عنوان کردم که در اولین سفرم به کرج مشاهده کردم که در یکی از بیمارستانهای این شهر بیماران روی زمین خوابیدهاند، افزود: برخی رسانهها با تحریف صحبتهای من بی اخلاقی کردند. از سوی دیگر در سالهای گذشته در کشور حدود هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در سال ساخته می شد اما ظرف ۱۸ ماه در استان البرز حدود هزار تخت بیمارستانی ایجاد شده که اقدامی بسیار ارزشمند است.
هاشمی به کمبود ۱۰۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور اشاره کرد و به تشریح شاخص تخت بیمارستانی در کشورهای مختلف پرداخت و گفت: در حال حاضر به ازای هر هزار نفر در کشور ۱.۶ تخت وجود دارد در حالی که این شاخص در ترکیه ۲.۷، در ژاپن ۱۴، در برخی کشورهای اروپایی ۸ و در کشورهای عربی همسایه مانند قطر بین ۵ تا ۶ تخت است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور در گذشته که مانع توسعه زیرساخت های حوزه سلامت و تخت های بیمارستانی شده بود این است که افکار سوسیالیستی هنوز در ذهن برخی از تصمیم گیرندگان رسوباتی دارد و معتقدند که حوزه سلامت حاکمیتی است و نباید اجازه ورود به بخش خصوصی را داد.
هاشمی همچنین در خصوص وضعیت تخت های بیمارستانی در استان قم نیز اظهار کرد: در قم به ازای هر هزار نفر ۰.۹ تخت وجود دارد که برای رسیدن به شاخص فعلی ۱.۶ حداقل به ۵۰۰ تخت و برای رسیدن به ۲.۶ که یکی از اهداف ما است، حدود هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی نیاز داریم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تا پایان سال بیمارستان های فرقانی و نیروگاه قم تکمیل و به بهره برداری میرسد و علاوه بر آن بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی در جاده فرودگاه و بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی آیت الله خوانساری در جوار بیمارستان شهید بهشتی می تواند کمبودهای قم را تا حدی برطرف کند.