وزیر کشور:
مدت زمان تشکیل سمنها را از 4 سال به 3 ماه کاهش دادیم
وزیر کشور با تاکید بر اینکه قانون گذشته نمیتوانست به صورت همه جانبه موضوع تشکیل سازمانهای مردم نهاد را تحت پوشش قرار دهد، گفت: چهار سال طول میکشید تا یک سازمان مردم نهاد تشکیل شود، اما با تلاش زیادی که انجام دادیم، این موضوع به 3 ماه تقلیل پیدا کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رحمانی فضلی در همایش سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت درباره نقش سمن ها در دولت تدبیر و امید گفت: دولت با تقویت سرمایه اجتماعی از طریق مشارکت عمومی از ابتدای کار این موضوع را مورد توجه قرار داد و تقویت سازمان های مردم نهاد، انجمن های صنفی، احزاب و سایر جمع هایی که بتوانند مسئولیت اجتماعی را تقبل کنند، در اولویت های کاری دولت قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشور به عنوان متولی این امر اولین مسئولیتش آسیب شناسی جدی درباره روند شکل گیری انجمن ها بود، افزود: این موضوع با همکاری همه انجمن ها صورت گرفت و منجر به تهیه پیش نویس لایحه سمن ها و ارائه آن به دولت شد؛ چرا که یکی از مسائل اساسی، قانون گذشته بود که مشکلاتی را برای ایجاد سمن ها به وجود می آورد.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه قانون گذشته نمی توانست به صورت همه جانبه مسئله تشکیل سازمانهای مردم نهاد را تحت پوشش قرار دهد، گفت: چهار سال طول می کشید تا یک سازمان مردم نهاد تشکیل شود، اما با تلاش زیادی که انجام دادیم این موضوع به 3 ماه تقلیل پیدا کرد.
وزیر کشور با اشاره به بحث مشارکت های عملی در فعالیت ها گفت: با هماهنگی های دستگاه اجرایی و وزارتخانه های متعدد، واحدهای مشارکت اجتماعی در وزارتخانه ها ایجاد شد تا مسئولیت هدایت و هماهنگی سمن ها را عهده دار شود تا این نهادها در کوتاهترین فاصله ممکن هماهنگی های لازم را با وزارتخانه ها انجام دهند.
وی گفت: همچنین در جلسات شورای اجتماعی قرار شد؛ وظایف حاکمیتی قابل واگذاری به این سازمان ها سپرده شود تا آنها خود بخشی از این وظایف را عهده دار شوند.
وزیر کشور تصریح کرد: ما بیش از هزار نهاد مردمی در حوزه آسیب های اجتماعی و 500 نهاد مردمی در حوزه سلامت داریم که با روان سازی ایجاد سمن ها شکل گرفته اند.
رحمانی فضلی با تاکید بر لزوم توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد گفت: با ایجاد سمینارها و دوره های مشارکت و همفکری در وزارت کشور، بحث آموزش و توانمندسازی سمن ها در دستور کار قرار گرفت تا آنها بتوانند آگاهی و تجربه لازم در کارهای خود را به دست بیاورند.
وی افزود: در این مسیر رئیس جمهور نیز کمک های زیادی انجام داده است. پیش از این 40 هزار نفر از اعضای فعال سمن ها دیداری را با رئیس جمهور داشتند و اصول کلی فعالیت سازمانهای مردم نهاد در این جلسه عنوان شد و ما در صدد اجرای این اصول هستیم.
وی وجود نهادهای مردمی را به عنوان ضرورت اولیه و اصلی تحولات اجتماعی دانست و افزود: با توجه به گسترده شدن ارتباطات و تحولات ارتباطات اجتماعی به دلیل استفاده از وسایل ارتباط جمعی و آگاهی مردم به قدرت اینگونه وسایل ارتباطی می توان پاسخگویی مناسب به تحولات اجتماعی را در قالب تشکیل نهادها و تشکل های مردم نهاد ساماندهی کرد.
رحمانی فضلی گفت: برنامه دولت با سرعت در حال پیشرفت است و با تصویب قانون مربوط به تشکل های مردم نهاد در مجلس حمایت، پشتیبانی و تدارک مناسب تری در حوزه سازمان های مردم نهاد خواهیم داشت.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در این میان موضوع احزاب مهم است، گفت: احزاب در طول شکل گیری نیازمند توجه و حمایت هستند. قانون احزاب به عنوان تشکل های سیاسی موثر تدوین شده و پیش نویس آن به دولت ارائه شده است و توانستیم در این مسیر خانه احزاب را نیز احیا کنیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم با تقویت احزاب و رفتار سیاسی مبتنی بر قانون بتوانیم از پویایی حضور مردم در صحنه های سیاسی بیشتر استفاده کنیم و مسئولیت اداره خدمت در جامعه را به مردم بسپاریم.