آذربایجانغربی جزو 3 استان برتر ایران از نظر جاذبههای طبیعی و زمینشناسی
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: این استان جزو 3 استان برتر از نظر جاذبههای طبیعی و زمینشناسی در ایران است.
عبدالحمید سرتیپی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارومیه با اشاره به اینکه هم اکنون دو نقشه زمینشناسی مهندسی شهرستان ارومیه و مهاباد در دست تهیه است، اظهار داشت: در اینباره مراحل کارهای صحرایی آن آغاز و ادامه مییابد.
وی با تاکید بر اینکه مبنای توسعه هر منطقه و کشوری، تهیه اطلاعات پایهای بنیادی زمینشناسی است، گفت: آذربایجانغربی در تهیه نقشههای 100 هزار پوشش کاملی داشته اما در تهیه نقشههای 25 هزار نیازمند تلاشهای بسیاری است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی تصریح کرد: تاکنون 15 ورقه 25 هزار اطلاعاتی زمینشناسی پایه در استان تهیه شده که 10 ورقه از آنها نقشههای زمینشناسی اقتصادی و ژئوشیمیایی هستند.
سرتیپی با ابراز خرسندی از اینکه استان آذربایجانغربی از قابلیتها و منابع طبیعی متنوعی از نظر زمینشناسی برخوردار است، گفت: در اینباره تقریبا هیچ فرایند زمینشناختی در کشور نمیتوان بررسی کرد که در پوسته استان آذربایجانغربی رخ نداده باشد.
به گفته وی، حتی در پوسته استان یک تعداد واحدها و سازندههای زمینی شناختی به اسم آذربایجانغربی در کشور معرفی و در گزارشها و نقشهها چاپ شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی با اشاره به اینکه ایران از نظر جاذبههای طبیعی و زمینشناسی جزو پنج کشور دنیا معرفی شده، افزود: در این زمینه آذربایجانغربی در بین 31 استان کشور جزو سه استان برتر است.
سرتیپی با بیان اینکه هم اکنون بحث ژئوتوریسم در دنیا معروفیت یافته و از لحاظ توسعه اقتصادی کشورها پیشرو بوده، تصریح کرد: بیشک ظرفیتهای بالقوهای در این مبحث در استان وجود داشته و توسعه آن و معرفی ژئوسایتها و پدیدههای طبیعی بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه این استان از لحاظ غارشناسی استعداد بینظیری دارد، اظهار داشت: این منطقه مستعد تشکیل غارهای دیگری است و اگر جاذبههای ژئوتوریسمی در ژئوسایتها مطالعه شود، یکی از بینظیرترین مجموعههای زمینشناختی را میتوان معرفی کرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی گفت: متاسفانه یکی از بخشهایی که بسیار مغفول مانده بحث ژئوتوریست بوده هر چند که میتوان در منطقه پیرانشهر به سمت سردشت دهها ژئوسایت بینظیر را معرفی کرد.
سرتیپی گفت: خوشبختانه استاندار آذربایجانغربی نیز در این زمینه توجه خاصی داشته و هم اینک با اداره کل میراث فرهنگی صحبتهای اولیه انجام و بزودی پروپوزال مربوطه نوشته و کار آن آغاز میشود.